De Filmclub bestaat sinds 2018 en is een maandelijkse bijeenkomst in Grand Theatre, bedoeld om kennis te delen en om het netwerk op het gebied van film in Groningen te versterken. Elke Filmclub-avond heeft een thema, met daaraan gekoppeld een wisselend aantal gasten. In een informele setting worden deze gasten uitgehoord over hun vak door de presentator en de bezoekers.

Enkele van de thema’s waren onder andere sounddesign/geluid, scenario schrijven, creatieve financiering, acteren en animatie. Daarnaast worden regisseurs of makers als Ismaël Lotz, Sacha Polak en Willem Baptist uitgenodigd om te komen vertellen over hun werk. Een keer per jaar hebben we het over de stand van zaken rond film in Groningen en onregelmatig plannen we een vertoning van het werk van Noordelijke filmmakers in Grand Theatre of elders.

De toegang is gratis, maar reserveer wel even een ticket vooraf. Tickets haal je in de webshop of aan de kassa in het World of Barista Theatercafé (dagelijks geopend van 09:00 – 18:00 en vanaf een uur voor aanvang).

Grand Theatre
Grote Markt 35
9711 LV Groningen

De Maandelijkse Filmclub is een initiatief van René Duursma en Roxane Schreiber, en wordt mede mogelijk gemaakt door Grand Theatre. De Filmclub vindt plaats in Grand Theatre Groningen.

Voor vragen of suggesties, neem contact op met Roxane Schreiber of René Duursma.