Tips

Actuele tips voor film- en mediamakers 

Op 21 mei is de première van Het Groene Goud, een komedie van Fedde Hoekstra. Deze Groningse Nieuwe is te zien in Forum Groningen, om 16.15 uur. 

Op 25 mei organiseert Mooiedingenmakers een netwerk-event voor creatieve zzp’ers, om kennis te maken met MKB-bedrijven. Handig én gezellig om te netwerken, en om opdrachten binnen te halen. 

De nieuwe stichting Cosimo Foundation koppelt Groningse culturele projecten aan bedrijven om de financiering rond te krijgen. Meer informatie vind je op de website.  

De documentaire Weg uit de Stad (van Saskia Jeulink en Tom Tieman) is t/m mei in Groningse dorpen te zien. In de film volg je twee stellen die de stad verruilen voor het platteland. Met nagesprek.  

Op 27 t/m 29 mei is de eerste editie van animatiefestival Framed in Forum Groningen. Inclusief een Industry Day op 27 mei, met een Filmclub Special over geluid in animatie. Tickets zijn vanaf 5 mei verkrijgbaar. 

VPRO DORST zoekt beginnende makers met ideeën voor series of films. Aanmelden kan tot 27 mei. 

BNN VARA biedt een leerwerktraject aan van een half jaar om mediaprofessional te worden, via hun eigen Academy. Aanmelden tot 20 mei. 

Teams van beginnende producenten en regisseurs kunnen een aanvraag indienen bij Teledoc Campus (t/m 30 mei), om een documentaire te realiseren. 

Mooiedingenmakers heeft een handige Starterkit voor ZZP’ers gelanceerd, om het allemaal wat eenvoudiger te maken. Ook geschikt voor gevorderde ZZP’ers!

Wil je bij fondsen in het noorden financiering aanvragen, en kun je nog wat advies gebruiken? Voor Kunstraad Groningen kun je contact opnemen met Annette Steenhuisen, bij het Mondriaan Fonds kan regiomakelaar Andrea Möller je op weg helpen:
http://www.kunstraadgroningen.nl/contact/contact.htm
https://www.mondriaanfonds.nl/over-het-fonds/organisatie/regiomakelaars/

Creatieve professionals kunnen een aanvraag doen voor persoonlijke ontwikkeling via de PPO-regeling. Mooiedingemakers schreef hierover een informatieve blog:
https://www.mooiedingenmakers.nl/werk-aan-je-persoonlijke-ontwikkeling-met-de-regeling-ppo/

Voor makers met praktische vragen rondom filmen in Groningen, Drenthe en Friesland is er Screen Noord:
https://www.screennoord.com/

Filmclub in Grand Theatre18 februar