Tips

Actuele tips voor film- en mediamakers 

De inzending voor de Beste Groninger Film-competitie is geopend, tot 10 januari. Lees meer over de voorwaarden en prijzen:
https://forum.nl/nl/beste-groninger-film

Filmhub Noord zoekt Groninger docenten voor de Proeftuin animatie in het primair onderwijs: https://www.kunstencultuur.nl/nieuws/vier-leerkrachten-gezocht-voor-proeftuin-animatie

Via Cinesud kun je online masterclasses volgen. Zo is er op 3 december een sessie over hoe je horrorfilms maakt in Nederland: https://cinesud.nl/agenda-deadlines/masterclass-hoe-maak-ik-een-horrorfilm-in-nederland

Videoland zoekt scenarioschrijvers en documentairemakers om films mee te ontwikkelen, voor de derde editie van de Videoland Academy. Deadline 5 december:
https://www.videoland.com/nl/videolandacademy/

Tot 6 december kun je een filmplan indienen voor Teledoc, voor een documentaire van 75-90 minuten: https://www.filmfonds.nl/page/2671/teledoc

Dit najaar zijn films van Charlie Chaplin weer in de bioscoop te bekijken, onder andere in Forum Groningen: 
https://forum.nl/nl/charlie-chaplin

Wil je bij fondsen in het noorden financiering aanvragen, en kun je nog wat advies gebruiken? Voor Kunstraad Groningen kun je contact opnemen met Annette Steenhuisen, bij het Mondriaan Fonds kan regiomakelaar Andrea Möller je op weg helpen:
http://www.kunstraadgroningen.nl/contact/contact.htm
https://www.mondriaanfonds.nl/over-het-fonds/organisatie/regiomakelaars/

De Klik is een nieuw initiatief om makers te helpen films te realiseren, je kunt er o.m. advies voor het schrijven van een filmplan krijgen:
https://www.ditisdeklik.nl/over/

Creatieve professionals kunnen een aanvraag doen voor persoonlijke ontwikkeling via de PPO-regeling. Mooiedingemakers schreef hierover informatieve blog:
https://www.mooiedingenmakers.nl/werk-aan-je-persoonlijke-ontwikkeling-met-de-regeling-ppo/

FilmForward geeft een overzicht van (talent)ontwikkelingsprogramma’s in het land:
https://filmforward.nl/kenniscentrum/

NoordDok is een nieuw Noordelijk netwerk van documentairemakers met als doel om documentaire naar een hoger plan te tillen. Door documentaire-initiatieven te ondersteunen met kennis en kunde, maar ook door een netwerk aan te bieden waarmee makers en vertoners geholpen kunnen worden. NoordDok bestaat uit Tom Tieman en Saskia Jeulink. Heb jij een documentaireplan en motivatie om een (eerste) film te maken? Neem dan contact op via tom.tieman@gmail.com 

Actuele informatie over filmen binnen de maatregelen vind je op de website van de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie:
https://www.producentenalliantie.nl/

Voor makers met praktische vragen rondom filmen in Groningen, Drenthe en Friesland is er Screen Noord:
https://www.screennoord.com/

Filmclub in Grand Theatr