Tips

Actuele tips voor film- en mediamakers 

Voor Teledoc Campus kunnen beginnende makers en producenten een plan inzenden om een korte documentaire te ontwikkelen (research en schrijven). Deadline 20 maart.

IDFA DocLab ondersteunt interactieve mediaprojecten (van 2500 tot 10.000 euro per project). Indienen tot 24 maart.

De inzending voor het Nederlands Film Festival is geopend. De deadline hangt af van wanneer je film is afgerond, en of het een afstudeerfilm is. 

Op 16 April is de deadline van de competitie CineChallenge voor beginnende filmmakers en amateurs. Het thema is roadmovie.

De feestelijke prijsuitreiking van de Beste Groninger Film is op 25 maart in Forum Groningen. Alle genomineerde films worden op OOG TV uitgezonden, en je kunt stemmen voor de publieksprijs. 

Vernieuwde low budget regeling van het FilmFonds: Caleidoscoop, voor kleurrijke vormexperimenten waarbij eigenzinnigheid, authenticiteit en teamwerk centraal staan. Deadline is 20 maart. 

Stichting Cosimo Foundation koppelt Groningse culturele projecten aan bedrijven om de financiering rond te krijgen. Meer informatie vind je op de website.  

Grensoverschrijdend gedrag is een hardnekkig probleem in de cultuur- en mediasector. Voor meldingen en meer informatie kun je o.a. terecht bij de sectorverenigingen (zoals NAPA en DDG) en Mores, meldpunt van de culturele en creatieve sector voor ongewenste omgangsvormen.

Wil je bij fondsen in het noorden financiering aanvragen, en kun je nog wat advies gebruiken? Voor Kunstraad Groningen kun je contact opnemen met Annette Steenhuisen, bij het Mondriaan Fonds kan regiomakelaar Andrea Möller je op weg helpen:
http://www.kunstraadgroningen.nl/contact/contact.htm
https://www.mondriaanfonds.nl/over-het-fonds/organisatie/regiomakelaars/

Creatieve professionals kunnen een aanvraag doen voor persoonlijke ontwikkeling via de PPO-regeling. Mooiedingemakers schreef hierover een informatieve blog: https://www.mooiedingenmakers.nl/werk-aan-je-persoonlijke-ontwikkeling-met-de-regeling-ppo/

Mooiedingenmakers heeft ook een handige Starterkit voor ZZP’ers gelanceerd, om het allemaal wat eenvoudiger te maken. Ook geschikt voor gevorderde ZZP’ers!

Voor makers met praktische vragen rondom filmen in Groningen, Drenthe en Friesland is er Screen Noord:
https://www.screennoord.com/

Filmclub in Grand Theatre 18 februar