Tips

Actuele tips voor film- en mediamakers 

Vanaf 5 t/m 14 april kun je je onderdompelen in animatie, tijdens het Kaboom Animation Festival. Eerst in Utrecht, daarna in Amsterdam. 

Deze maand gaat de Groningse documentaire ‘Fluisteraars’ van Saskia Jeulink in première, op zaterdag 16 april om 16:00 uur (Forum Groningen). Een kunstdocumentaire over drie noordelijke beeldend kunstenaars, die met thema’s als kwetsbaarheid en vergankelijkheid werken.

Op 18 en 19 april kun je terecht bij het internationale festival The Art Department in Eindhoven, voor allerlei talks over ontwerpen en maken in film, animatie en games.

Tot 22 april kun je aanvragen voor De Verbeelding, een samenwerking tussen Mondriaan Fonds en het Filmfonds. Voor projecten tussen film en beeldende kunst in.

Inzenden voor de competitie Cine Challenge kan tot 1 mei. Het thema is horror. 

Op 23 t/m 26 mei is animatiefestival Framed in het Forum. De Industry day is op 23 mei, de voertaal is Engels.

Tot 27 mei kun je een plan indienen voor Teledoc, voor de ontwikkeling van een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp. 

Stichting Cosimo Foundation koppelt Groningse culturele projecten aan bedrijven om de financiering rond te krijgen. Meer informatie vind je op de website.  

Grensoverschrijdend gedrag is een hardnekkig probleem in de cultuur- en mediasector. Voor meldingen en meer informatie kun je o.a. terecht bij de sectorverenigingen (zoals NAPA en DDG) en Mores, meldpunt van de culturele en creatieve sector voor ongewenste omgangsvormen.

Wil je bij fondsen in het noorden financiering aanvragen, en kun je nog wat advies gebruiken? Voor Kunstraad Groningen kun je contact opnemen met Annette Steenhuisen, bij het Mondriaan Fonds kan regiomakelaar Andrea Möller je op weg helpen:
http://www.kunstraadgroningen.nl/contact/contact.htm
https://www.mondriaanfonds.nl/over-het-fonds/organisatie/regiomakelaars/

Creatieve professionals kunnen een aanvraag doen voor persoonlijke ontwikkeling via de PPO-regeling. Mooiedingemakers schreef hierover een informatieve blog: https://www.mooiedingenmakers.nl/werk-aan-je-persoonlijke-ontwikkeling-met-de-regeling-ppo/

Mooiedingenmakers heeft ook een handige Starterkit voor ZZP’ers gelanceerd, om het allemaal wat eenvoudiger te maken. Ook geschikt voor gevorderde ZZP’ers!

Voor makers met praktische vragen rondom filmen in Groningen, Drenthe en Friesland is er Screen Noord:
https://www.screennoord.com/

 

Filmclub in Grand Theatre 18 februari