Tips

Actuele tips voor film- en mediamakers 

Op 26 januari t/m 6 februari is de online editie van Internationaal Film Festival Rotterdam. 

De bioscopen zijn weer open! Bij Het Forum zie je op 30 januari Best of IDFA 2021 on tour en vanaf vandaag is Amélie weer te zien (want 20 jaar oud). 

Internationaal Filmfestival Assen maakte de genomineerden van de programma’s Noordsterren (noordelijke makers) en KersVers (opkomend talent) bekend.

Tot 1 februari kun je een plan voor een korte documentaire indienen voor Nije Eagen, een begeleidingstraject van Fryslân DOK en PLONS! met een startbudget om de film te kunnen maken. 

De tweede editie van de filmcompetitie Cine Challenge is van start. Stuur je film in voor 4 april en maak kans op 500 euro. 

NoordDok is er om beginnende documentairemakers te ondersteunen, zoals het ontwikkelen van een goed filmplan. Je kunt je nu aanmelden met een doordacht filmidee.

Op 16 februari presenteert Go Short met Gelders DOEK een online workshop scenarioschrijven, verzorgd door scenarioschrijver en regisseur Shariff Korver. Er zijn 20 plaatsen te vergeven.

De feestelijke jaaropening van New Noardic Wave is verplaatst naar 18 februari. Via info@nnw.frl kun je je aanmelden om een project te presenteren

Wil je bij fondsen in het noorden financiering aanvragen, en kun je nog wat advies gebruiken? Voor Kunstraad Groningen kun je contact opnemen met Annette Steenhuisen, bij het Mondriaan Fonds kan regiomakelaar Andrea Möller je op weg helpen:
http://www.kunstraadgroningen.nl/contact/contact.htm
https://www.mondriaanfonds.nl/over-het-fonds/organisatie/regiomakelaars/

Creatieve professionals kunnen een aanvraag doen voor persoonlijke ontwikkeling via de PPO-regeling. Mooiedingemakers schreef hierover informatieve blog:
https://www.mooiedingenmakers.nl/werk-aan-je-persoonlijke-ontwikkeling-met-de-regeling-ppo/

FilmForward geeft een overzicht van (talent)ontwikkelingsprogramma’s in het land:
https://filmforward.nl/kenniscentrum/

Actuele informatie over filmen binnen de maatregelen vind je op de website van de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie:
https://www.producentenalliantie.nl/

Voor makers met praktische vragen rondom filmen in Groningen, Drenthe en Friesland is er Screen Noord:
https://www.screennoord.com/

 

Filmclub in Grand Theatre18 februar