Tips

Actuele tips voor film- en mediamakers 

 

Schrijf je nu in voor het 48 Hour Film Project Groningen (6 t/m 8 oktober) en maak binnen 48 uur een korte film

Op 17 september kijk je waddenfilms in Pietersbierum (in samenwerking met Filmvereniging Groningen). 

Meld je aan om mee te denken over filmbeleid in het noorden, tijdens de Dag van de Toekomst, door een mail te sturen naar Iekje Smit, Iekje Smit: iekjesmit@gmail.com

Van 6 t/m 8 oktober is het  International Short Documentary Film Festival in Leeuwarden. De kaartverkoop is gestart.  

Bij het Filmfonds zijn de deadlines voor ontwikkelingsaanvragen verschoven naar 18 september en 6 november. 

Stichting Cosimo Foundation koppelt Groningse culturele projecten aan bedrijven om de financiering rond te krijgen. Meer informatie vind je op de website.  

Grensoverschrijdend gedrag is een hardnekkig probleem in de cultuur- en mediasector. Voor meldingen en meer informatie kun je o.a. terecht bij de sectorverenigingen (zoals NAPA en DDG) en Mores, meldpunt van de culturele en creatieve sector voor ongewenste omgangsvormen.

Wil je bij fondsen in het noorden financiering aanvragen, en kun je nog wat advies gebruiken? Voor Kunstraad Groningen kun je contact opnemen met Annette Steenhuisen, bij het Mondriaan Fonds kan regiomakelaar Andrea Möller je op weg helpen:
http://www.kunstraadgroningen.nl/contact/contact.htm
https://www.mondriaanfonds.nl/over-het-fonds/organisatie/regiomakelaars/

Creatieve professionals kunnen een aanvraag doen voor persoonlijke ontwikkeling via de PPO-regeling. Mooiedingemakers schreef hierover een informatieve blog: https://www.mooiedingenmakers.nl/werk-aan-je-persoonlijke-ontwikkeling-met-de-regeling-ppo/

Mooiedingenmakers heeft ook een handige Starterkit voor ZZP’ers gelanceerd, om het allemaal wat eenvoudiger te maken. Ook geschikt voor gevorderde ZZP’ers!

Voor makers met praktische vragen rondom filmen in Groningen, Drenthe en Friesland is er Screen Noord:
https://www.screennoord.com/

Filmclub in Grand Theatre 18 februar